AFAD verilerine göre 10.42’de Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında bölge halkı tedirginlikle sokaklara çıktı. İstanbul’da da hissedilen deprem, Kocaeli, Sakarya ve Çanakkale’de de paniğe neden oldu.
Deprem sonrası uzman isimlerden depremin öncü bir deprem olup olmadığı hakkında açıklamalar gelirken ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Koçyiğit de depremle ilgili dikkat çeken bir yorum da bulundu.
Koçyiğit, “4 adet deprem oldu değişik büyüklükte ve depremler hala sürüyor. Bu hat üzerindeki faylardan bir tanesi harekete geçti. İmralı adasına doğru az da olsa bir enerji aktarımı var şu anda. Zaten burada yaklaşık 500 yıldır bir enerji birikimi var. 99 depreminin ardından sonra da bir enerji birikimi oluştu. Sadece kuzeye değil aynı zaman Güney Marmara’ya da enerji aktarımı oldu burada oluşacak büyük depremi de öne çekti ama ne kadar öne çekti bilmiyoruz.
Yer seçimi yapılmadan çürük binaları yine eski yerine yapmamalıyız. Şu anda Kahramanmaraş merkezdeki yeni yapıların hepsi eski yerine yapılıyor. Zemin kötü olduğu için bu yapılmamalı. Depremi şiddetli hissedenlerin hepsi zayıf zeminlerin üzerinde. Şu anda Kuzey Marmara’da zemini en kötü olan yerde Avcılar ve çevresi diyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)